U boku Angeliny

Daniel Olbrychski często gra w filmach historycznych. W 2010 roku zagrał w filmie "Salt" z Angeliną Jolie.
Daniel Olbrychski

Wybrana filmografia Daniela Olbrychskiego

Ranny w lesie 1963

Potem nastąpi cisza 1965
Popioły 1965
Małżeństwo z rozsądku 1966
Bokser 1966
Skok 1967
Jowita 1967
Zaliczenie 1968
Wszystko na sprzedaż 1968
Pan Wołodyjowski 1968
Hrabina Cosel 1968
Struktura kryształu 1969
Sól ziemi czarnej 1969
Polowanie na muchy 1969
Przygody pana Michała 1969
Życie rodzinne 1970
Różaniec z granatów 1970
Krajobraz po bitwie 1970
Égi bárány 1970
Brzezina 1970
Piłat i inni 1972
Wesele 1972
Rzym chce nowego Cezara 1974
Potop 1974
Ziemia obiecana 1974
Zdjęcia próbne 1976
Dagny 1976
Aktor 1977
Trzy po trzy 1977
Izabela kłamczucha 1978
Terrarium 1979
Rycerz 1979
Panny z Wilka 1979
Kung-fu 1979
Blaszany bębenek 1979
Wizja lokalna 1901 1980
Z biegiem lat, z biegiem dni... 1980 - jako Stanisław Wyspiański
Z dalekiego kraju 1981
Jedni i drudzy  1981
Pstrąg 1982
Miłość w Niemczech 1983
Przekątna gońca 1984
Der Bulle & Das Madchen 1984
Siekierezada 1985
Music Hall 1985
Lieber Karl 1985
Jestem przeciw 1985
Ga, ga. Chwała bohaterom 1985
Casablanca, Casablanca 1985
Róża Luksemburg 1986
Marriage blanc 1986
Mosca addio 1987
Secret of the Sahara 1987
Nieznośna lekkość bytu 1988
La Bottega dell'orefice 1988

L' Orchestre rouge 1988
Haute tension – Au bout du rouleau 1988
Dekalog III 1988
Zoo 1989
Passi d'amore 1989
Le Retour 1990
Korotkoye dykhaniye lyubvi 1992
Długa rozmowa z ptakiem 1992
Vervonal 1993
Moi Ivan, toi Abraham 1993
Lepiej być piękną i bogatą 1993
Kolejność uczuć 1993
A Torvenytelen 1994
Transatlantis 1995
Pestka 1995
Dzieje mistrza Twardowskiego 1995
Ucieczka 1996
Truck stop 1996
Poznań '56 1996
Hommes, femmes, mode d'emploi 1996
Dzieci i ryby 1996
Opowieści weekendowe-Ostatni krąg 1997
Ogniem i mieczem 1998
Cyrulik syberyjski 1998
Pan Tadeusz 1999
Wiedźmin 2000
To ja, złodziej 2000
Przedwiośnie 2001
Wiedźmin 2001
Zemsta 2002
Stara baśń: Kiedy słońce było bogiem 2003
Bulionerzy 2005
Anthony Zimmer 2005
Persona non grata 2005
Gambit turecki 2005
Daleko od noszy 2006
Kryminalni 2006
Dwie strony medalu 2007
Jutro idziemy do kina 2007
Plebania 2007
Fala zbrodni 2007
Niania (serial telewizyjny)
Mniejsze zło 2009
Idealny facet dla mojej dziewczyny 2009
Taras Bulba 2009
Nie opuszczaj mnie 2009
Rewizyta 2009
Naznaczony 2009
Czas honoru drugi sezon 2009 
Z miłości 2010
Wintervater 2010
Śluby panieńskie 2010
Oda az igazság 2010
Salt 2010
Bitwa warszawska 1920, 2011
Bitwa pod Wiedniem, 2012

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
HotShot (2011-11-28 16:41:43)
Jeden najlepszych polskich aktorów Zgłoś naruszenie
CERBER (2011-10-25 20:06:52)
Salt naprawdę dobrze im wyszedł nasz Polski aktorek pasuje tam jak nikt inny Zgłoś naruszenie
Komentarze (2)