Amant

Colin Farrell - aktor z Dublina. Do niedawna był związany z polską aktorką Alicją Bachledą-Curuś, z którą ma synka. To powód, dzięki któremu było o nim głośno w Polsce.

Colin Farrell

Colin Farrel - Filmografia

1996: Ballykissangel

1996: Zniknięcie Fibara
1997: Drinking Crude jako Click
1998: Wszystko przez tancerza jako Daniel McCarthey
1999: Strefa wojny jako Nick
1999: Love in the 21st Century jako Mattie
1999: David Copperfield jako Mleczarz
2000: Przyzwoity przestępca jako Alec
2000: Kraina tygrysów jako Szer. Roland Bozz
2001: Bandyci  jako Jesse James
2002: Raport mniejszości jako Ed Witwer
2002: Wojna Harta jako Porucznik Tommy Hart
2002: Telefon jako Stuart Shepard
2003: Rekrut jako James Clayton
2003: Daredevil jako Bullseye
2003: Veronica Guerin jako Spanky McSpank
2003: S.W.A.T. Jednostka Specjalna (S.W.A.T.) jako Jim Street
2003: Intermission jako Lehiff
2004: Dom na krańcu świata) jako Bobby Morrow
2004: Aleksander jako Aleksander Macedoński
2005: Podróż do Nowej Ziemi jako John Smith
2005: Hoży doktorzy jako Billy Callahan
2006: Pytając o miłość jako Arturo Bandini
2006: Miami Vice jako detektyw James "Sonny" Crockett
2007: Sen Kasandry jako Terry
2007: W cieniu chwały jako Jimmy Eagan
2008: Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj jako Ray
2009: Parnassus: Człowiek, który oszukał diabła jako Tony
2009: Ondine jako Rybak
2009: Szalone serce jako Tommy Sweet
2009: Triage jako Mark
2010: Londyński bulwar jako Mitchell
2010: Niepokonani jako Walka
2011: Szefowie wrogowie jako Bobby Pellitt

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
T_W_I_N_1 (2011-09-02 20:08:17)
taki sobie niepozorny aktor :) Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)