Walcząca Murphy

Brittany Murphy mimo swojego krótkiego życia zagrała w wielu filmach. Nie tylko grała, ale i śpiewała. Wciąż walczyła o pozycję supergwiazdy.

Brittany Murphy

Filmografia Brittany Murphy

Brittany Murphy i Filmy fabularne
2010: Porzucony jako Mary Walsh
2009: MegaFault jako dr Amy Lane
2009: Across the Hall jako June
2009: Triumf pamięci jako Cilla McGowan
2009: Deadline jako Alice
2008: Miłość o smaku Orientu jako Abby
2006: Miłość i inne nieszczęścia jako Emily 'Jacks' Jackson
2008: Futurama: The Beast with a Billion Backs jako Colleen O'Hallahan (głos)
2006: Tydzień kawalerski jako Sue
2006: Siedem żyć jako Krista Anne Kutcher
2006: Happy Feet: Tupot małych stóp jako Gloria (głos)
2005: Sin City: Miasto Grzechu jako Shellie
2005: Nigdylandia jako Maggie Blake
2004: Czarna książeczka jako Stacy
2003: Nowożeńcy jako Sarah McNerney
2003: Dziewczyny z wyższych sfer jako Molly Gunn
2003: Dobry piesek jako Nelly (głos)
2002: 8. Mila jako Alex
2002: Spun jako Nikki
2002: Something In Between jako Sky
2001: Nikomu ani słowa jako Elisabeth Burrows
2001: Chłopaki mojego życia jako Fay Forrester
2001: Letnia przygoda jako Dede Mulligan
2001: Sidewalks of New York jako Ashley
2000: Krew niewinnych jako Jody Marken
2000: Trixie jako Ruby Pearli
2000: The Audition jako Daniella
2000: Angels! jako Siostra Bellows
2000: Wspólny mianownik jako Dorothy Nelson
1999: Przerwana lekcja muzyki jako Daisy Randone
1999: Arytmetyka diabła jako Ryfka
1999: Zabójcza piękność jako Lisa Swenson
1998: Armia Boga II jako Izzy
1998: Zwyczajne marzenia jako Emily Nicholson
1998: David i Lisa jako Lisa
1998: Zack i Reba jako Reba Simpson
1998: Phoenix jako Veronica
1997: Odjazd jako Deliverance Bodine
1997: Bongwater jako Mary
1996: Spojrzenie mordercy jako Rhonda
1996: Podwójne ryzyko jako Julia Marie Neuland
1995: Clueless jako Tai Fraiser
1993: Rodzinne marzenia jako Elise

Brittany Murphy i Seriale telewizyjne

2009: Nora Roberts: Triumf pamięci jako Cilla
1999-2000: Pepper Ann jako Tank the 8th grade (głos)
1997-2009: Bobby kontra wapniaki jako Luanne Platter (głos)
1996: Słodkie zmartwienia jako Jasmine
1996: Nash Bridges jako Carrie
1995: Morderstwo jako Diane 'Dee-Dee' Carson
1995: SeaQuest jako Christine VanCamp
1995: Szeryf jako Lizzie Roth
1995: Chłopiec poznaje świat jako Trini
1994-1995: Jak dwie krople czekolady jako Sarah
1994: Ich pięcioro jako Abby
1994: Frasier jako Olsen
1993: Blossom jako Wendy
1993: Almost Home jako Molly Morgan
1992: Parker Lewis jako Angie
1992: Kids Incorporated jako Celeste
1991-1992: Drexell's Class jako Brenda Drexell
1991: Murphy Brown jako Siostra Franka

Brittany Murphy jako Producent

2008: Miłość o smaku Orientu 

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2011-11-07 22:57:57)
Jako Sheli była super w sin city Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)