Garkuchnia: potrawka z węża

Nigdy nie oblizywałeś się na widok krokodyla, węża lub skorpiona? Smakują nieźle…
potrawka
CO TO JEST: Danie z Egiptu

SMAKUJE JAK: Bażant

NA CO DZIAŁA:  Mięso węża zawiera duże ilości białka, które (obok węglowodanów) jest podstawowym budulcem mięśni. Regularnie spożywaj węża, a wkrótce będziesz wyglądał jak atletyczny gwiazdor kina akcji.

JAK PRZYGOTOWAĆ:  Mięso należy oskórować, pokroić na dość grube plasterki i usmażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z sałatą i pomidorkami koktajlowymi.

Kilkakrotnie jadłem węża, lecz nie należy on do moich ulubionych dań. Jak dla mnie jest zbyt włóknisty. W dodatku, jedzony bez przypraw, nie ma kompletnie smaku.
Samir Kaas, kucharz; Ali Baaba, Warszawa

Dodał(a): Aleksander Hepner Czwartek 08.09.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2011-11-11 11:44:47)
Czemu nie zamiast drobiu Zgłoś naruszenie
heniek190 (2011-11-01 21:10:06)
wąż to raczej nie Zgłoś naruszenie
T_W_I_N_1 (2011-09-08 20:25:20)
aeaaeaa, be jeszcze napiszczcie, że każdego da się zjeść :) Zgłoś naruszenie
Komentarze (3)