Ojciec Mateusz

Artur Żmijewski ma bardzo bogatą filmografię. Wielką popularność i sympatię zdobył dzięki roli tytułowego "Ojca Mateusza".

Artur Żmijewski

Wybrana filmografia Artura Żmijewskiego

2010: Mała matura 1947 jako Tadeusz Taschke, ojciec Ludwika

2008 – obecnie: Ojciec Mateusz (serial TV) jako ksiądz Mateusz Żmigrodzki
2008: Złodziej w sutannie jako ks. Wójcik
2007: Świadek koronny jako podinspektor Paweł Sikora
2007: Odwróceni jako podinspektor Paweł Sikora
2007: Katyń jako rotmistrz Andrzej, rotmistrz 8. Pułku Ułanów
2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami jako kolega Adasia z "Jutrzenki" w młodości
2006: Tylko mnie kochaj jako Adam
2006: Fałszerze - powrót Sfory jako Roman Kruk
2006: Bezmiar sprawiedliwości jako Jerzy Kuter
2004: Nigdy w życiu! jako Adam
2004: Ławeczka jako Piotr Kot
2002: Sfora jako Roman Kruk, nowy współpracownik Olbrychta
2001: Miś Kolabo jako Porucznik
2001: W pustyni i w puszczy jako Władysław Tarkowski, ojciec Stasia
2000: Wyrok na Franciszka Kłosa jako Aschel
2000: Pierwszy milion jako "Likwidator"
1999: Pierwszy milion (serial tv) jako Piotr Leja
1999: Ostatnia misja jako podinspektor Krzysztof Myszkowski, zięć Sobczaka
1999: Headquarters: Warsaw jako Karol
1999 – obecnie – Na dobre i na złe jako chirurg Jakub Burski
1998: Żona przychodzi nocą
1998: Złoto dezerterów jako podporucznik "Pet"
1998: Matki, żony i kochanki jako tenisista Piotr Rafalik
1998: Demony wojny wg Goi jako Biniek
1998: Amok jako makler
1998: 13 posterunek jako Święty Mikołaj
1997: Przystań jako Rafał, kolega Jana
1997: Gniew jako Paweł
1996: Ucieczka jako Gyula Molnar
1996: Słodko gorzki jako Adam, przyjaciel brata "Mata"
1996: Deszczowy żołnierz jako Jerzy, mąż Anny
1995: Za co? jako Józef Migurski
1995: Gnoje jako Czesiek
1995: Ekstradycja jako Wiesiek Cyrk
1995: Daleko od siebie jako Marcin Borowski
1994: Wyliczanka jako Adam, ojciec Artura
1994: Psy II: Ostatnia krew jako Radosław Wolf
1994: Beyond forgiveness jako Marty
1992: Psy' jako Radosław Wolf, handlarz bronią; w czołówce określenie roli: Elegant
1992: Enak' jako młody reporter
1991: Panny i Wdowy (serial tv) jako ksiądz Bradecki, zesłaniec na Syberii
1991: Panny i Wdowy jako ksiądz Bradecki, zesłaniec na Syberii
1991-1992 Kim był Joe Luis jako Maciek, przyjaciel Joniego
1991: 30 door key jako Kopyrda
1991: 3 dni bez wyroku jako Adam Niedzicki "Mruk"
1990: Ucieczka z kina "Wolność" jako Krzysztof, partner byłej żony cenzora
1990: Napoleon jako pisarz Napoleona; nie występuje w czołówce
1989: Stan posiadania jako Tomasz
1989: Ostatni dzwonek jako Jackowski
1989: Lawa jako Gustaw – Konrad
1986: Złota mahmudia jako rybak Mitko
1984: Dzień czwarty jako powstaniec

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
CERBER (2011-10-25 20:07:40)
jak go widze w tej reklamie skok stefczyka czy coś tam to normalnie cholery dostaje Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)