Piękna i wpływowa

Angelina Jolie to nie tylko jedna z najbardziej znanych aktorek na świecie, ale i Ambasador Dobrej Woli UNHCR oraz członkini Rady Stosunków Międzynarodowych. Piękna, zdolna, dobra.

Angelina Jolie

 Angelina Jolie - Filmografia

1982 Szukając wyjścia jako Tosh

1993 Cyborg 2: Szklany cień jako Casella "Cash" Reese
Angela & Viril jako Angela
Angela & Viril jako Alice
1995 Hakerzy jako Kate "Acid Burn" Libby
Bez dowodów jako Jodie Swearingen
1996 Mojave Moon jako Eleanor "Elie" Rigby
Love Is All There Is jako Gina Malacici
Wtajemniczenie jako Margret "Legs" Sadovsky
1997 Gdy zapada noc
Udając Boga jako Claire
Prawdziwe kobiety jako Georgia Virginia Lawshe Woods
George Wallace (TV) jako Cornelia Wallace
1998 Gia jako Gia Marie Carangi
Hell's Kitchen jako Gloria McNeary
Gra w serca jako Joan
Zmęczenie materiału jako Mary Bell
1999 Kolekcjoner kości jako Amelia Donaghy
Przerwana lekcja muzyki jako Lisa Rowe
2000 60 sekund jako Sara 'Sway' Wayland
2001 Lara Croft: Tomb Raider jako Lara Croft
Grzeszna miłość jako Julia Russell
2002 Co za życie jako Lanie Kerrigan
2003 Lara Croft Tomb Raider: Kolebka Życia jako Lara Croft
Bez granic jako Sarah Jordan
Trading Women jako Narrator
2004 Złodziej życia jako Illeana Scott
Rybki z ferajny jako Lola (głos)
Sky Kapitan i świat jutra jako Francesca "Franky" Cook
The Fever (TV)jako Rewolucjonistka
Aleksander jako Olimpias
2005 Pan i Pani Smith jako Jane Smith
2006 Dobry agent jako Clover Wilson
2007 Cena odwagi jako Mariane Pearl
Beowulf jako Matka Grendela
2008 Kung Fu Panda jako Tygrysica (głos)
Wanted - Ścigani jako Fox
Oszukana jako Christine Collins
2010 Salt jako Evelyn Salt
Turysta jako Elise Clifton-Ward
2012 Grzech Miasta 2 jako Ava Lord

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
CERBER (2011-10-25 20:04:18)
Jej zderzaki są chyba rozpoznawalne najbardziej na świecie Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)