Zawód: Aktor

Andrzej Chyra jest bardzo czynnym aktorem. Ma na swoim koncie sukcesy w dziedzinie filmu, teatru, dubbingu i na koncie role w teledyskach. Sprawdźcie!

Andrzej Chyra

Andrzej Chyra - Filmografia

Daas (2011), jako Jakub Goliński
Sponsoring (2010),
Trick (2010), jako Bukowski
Mistyfikacja (2010), jako Major
Zdjęcie (2009)
Wszystko, co kocham (2009)
Nieruchomy poruszyciel (2008)
Magiczne Drzewo (2008)
Melancholia (2008)
Katyń (2007), jako Porucznik 8. Pułku Ułanów
Zapomniana bohaterka, inny tytuł Strajk (2006), jako Lech Wałęsa
S@motność w sieci (2006), jako Kuba
Palimpsest (2006), jako Marek
Wszyscy jesteśmy Chrystusami (2006), jako Adaś Miauczyński (33)
Dzień dobry kochanie (2005), jako Tomasz
Persona non grata (2005), jako Waldemar
Komornik (2005), jako Lucjan Bohme
Oficer (2005), jako Nadkomisarz Krzysztof Ryś
Tulipany (2005), jako Dzieciak
Ono (2004), jako Dingo, gospodarz teleturnieju
Symetria (2004), jako Dawid
Defekt (2003), jako Makler
Powiedz to, Gabi (2003), jako Borys
Siedem przystanków na drodze do raju (2003), jako strażnik snów
Pogoda na jutro (2003), jako Kandydat
Zmruż oczy (2003), jako ojciec
Zaginiona (2003), jako Krzysztof Ryś, oficer CBŚ
Tam, gdzie żyją Eskimosi (2003), jako prawnik zleceniodawcy
Wiedźmin (2002), jako Borch Trzy Kawki
Przedwiośnie (2001), jako Blondyn
Pieniądze to nie wszystko (2001), jako Wiesław Turkot
Wiedźmin (2001), jako Borch Trzy Kawki
Wielkie rzeczy: Gra (2001), jako Jerzy Jastrzębski
Twarze i maski (2001), jako Czerski
Miasteczko (2000)-(2001), jako Adwokat Marka
Wielkie rzeczy: Sieć (2000), jako Jerzy
Wyrok na Franciszka Kłosa (2000), jako Żandarm Kranz
Dług (1999), jako Gerard
Kallafiorr (1999), jako Brando
Miodowe lata (1998)-(2003), jako Wilkoń
Zaklęta (1997), jako Karol
Boża podszewka (1997), jako Rosjanin
Bar Atlantic (1996), jako
Honor dla niezaawansowanych (1995), jako Adam Jakubiec
Zawrócony (1994), jako ksiądz
Kolejność uczuć (1993), jako Benvollo
Dekalog IV (1988), jako Student szkoły teatralnej

Andrzej Chyra - Dubbing

Tytus, Romek i A'Tomek wśród złodziei marzeń (2002), jako Saligia

Andrzej Chyra - Role teatralne

Stracone zachody miłości (1986), jako Nataniel, reż. Tadeusz Łomnicki, PWST Warszawa
Dyskretny urok faunów (1992), jako Emory, reż. Romuald Szejd, Scena Prezentacje
Burza (2003), jako Antonio, reż. Krzysztof Warlikowski, Teatr Rozmaitości
Bachantki (2001), jako Dionizos, reż. Krzysztof Warlikowski, Teatr Rozmaitości
Uroczystość (2001), jako Christian, reż. Grzegorz Jarzyna, Teatr Rozmaitości
Giovanni (2006), jako Giovanni, reż Grzegorz Jarzyna, Teatr Rozmaitości
Anioły w Ameryce (2007), jako Roy M. Cohn, reż. Krzysztof Warlikowski. Teatr Rozmaitości
(A)pollonia (2009), reż. Krzysztof Warlikowski w Nowym Teatrze w Warszawie

Andrzej Chyra - Teledyski

"C.Y.E." Andrzeja Smolika i Kasi Kurzawskiej (2006)
"Z twarzą Marilyn Monroe" Myslovitz (1996)


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
T_W_I_N_1 (2011-09-02 19:11:01)
boże na :) a ja go może w paru tylko widziałem Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)