Kawaler Pacino

Al Pacino,Sycylijczyk z pochodzenia. Aktor filmowy i teatralny. Rola w filmie "Ojciec Chrzestny" Francisa Forda Coppoli otworzyła mu drogę do kariery. Posiada trójkę dzieci, ale nadal jest kawalerem.

Al Pacino

 Al Pacino - Filmografia

2010: Wilde Salome jako Król Herod
2010: Jack, jakiego nie znacie jako Doktor Jack Kevorkian
2008: Zawodowcy jako Det. David Fisk (Rooster)
2007: 88 minut jako Doktor Jack Gramm
2007: Ocean's Thirteen jako Willy Banks
2005: Podwójna gra jako Walter Abrams
2004: Kupiec wenecki jako Shylock
2003: Rekrut jako Walter Burke
2003: Gigli jako Starkman
2003: Anioły w Ameryce jako Roy Marcus Cohn
2002: Ludzie, których znam jako Eli Wurman
2002: Bezsenność jako Will Dormer
2002: Simone jako Viktor Taransky
2000: Chinese Coffee jako Harry
1999: Informator jako Lowell Bergman
1999: Męska gra jako Tony D'Amato
1997: Adwokat diabła jako John Milton
1997: Donnie Brasco jako Lefty
1996: Port lotniczy (gościnnie)
1996: Ludzie miasta jako Mayor John Pappas
1996: Sposób na Szekspira jako Richard III
1995: Gorączka jako Vincent Hanna
1995: Pamiętny dzień jako Gitano Sabatoni
1993: Życie Carlita jako Carlito Brigante
1992: Zapach kobiety jako Frank Slade
1992: Glengarry Glen Ross jako Ricky Roma
1991: Frankie i Johnny jako Johnny
1990: Dick Tracy jako Big Boy Caprice
1990: Ojciec chrzestny III jako Michael Corleone
1990: The Local Stigmatic jako Graham
1989: Morze miłości jako Frank Keller
1985: Rewolucja jako Tom Dobb
1983: Człowiek z blizną jako Tony Montana
1982: Autor! Autor! jako Ivan Travalian
1980: Zadanie specjalne jako Steve Burns
1979: ...I sprawiedliwość dla wszystkich jako Arthur Kirkland
1977: Bobby Deerfield jako Bobby Deerfield
1975: Pieskie popołudnie jako Sonny Wortzik
1974: Ojciec chrzestny II jako Michael Corleone
1973: Strach na wróble jako Francis Lionel "Lion" Del Bucchi
1973: Serpico jako Frank Serpico
1972: Ojciec chrzestny jako Michael Corleone
1971: Narkomani jako Bobby
1969: Ja, Natalia jako Tony
1967-1969: N.Y.P.D. jako John James (gościnnie)


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
T_W_I_N_1 (2011-09-02 19:19:55)
daje radę aktor :) Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)