Najmłodszy laureat

Jego pradziadek był Polakiem, krewni zginęli w Auschwitz. Adrien Brody, najbardziej znany z roli w filmie "Pianista" Romana Polańskiego, która została nagrodzona Oscarem. Był najmłodszym laureatem w historii kina.

Adrien Brody

Adrien Brody - Filmografia
1988: Home at Last jako Billy
1988: Annie McGuire jako Lenny McGuire
1989: Nowojorskie opowieści jako Mel
1991: The Boy Who Cried Bitch jako Eddit
1993: Król wzgórza jako Lester Silverstone
1994: Anioły na boisku jako Danny Hemmerling
1994: Jailbreakers jako Skinny
1996: Nothing to Lose jako Ray Diglovanni
1996: Bullet jako Ruby
1996: Solo jako Bill Stewart
1997: Six Ways to Sunday jako Arnie Finklestein
1997: Wesele grabarza jako Mario Bellini
1997: Życie na krawędzi jako Ben
1998: Restauracja jako Chris Calloway
1998: Cienka czerwona linia jako Cpl. Fife
1999: Smak wolności jako Van Kurtzman
1999: Zabójczy warunek jako Harry
1999: Mordercze lato jako Ritchie
2000: Uciec przed śmiercią jako Kyle Morris
2000: Chleb i róże jako Sam
2001: Afera naszyjnikowa jako Nicolas De La Motte
2001: Trudna miłość jako Jack
2002: Brzuchomówca jako Steven
2002: Pianista jako Władysław Szpilman
2003: Śpiewający detektyw jako First Hood
2004: Osada jako Noah Percy
2005: Obłęd jako Jack Starks
2005: King Kong jako Jack Driscoll
2006: I'm Not There. Gdzie indziej jestem
2006: Hollywoodland jako Louis Simo
2007: Manolete jako Manuel Rodriguez Sanchez
2007: Pociąg do Darjeeling jako Peter Whitman
2008: Cadillac Records
2008: Niesamowici bracia Bloom jako Bloom
2009: Istota jako Clive

2010: Predators jako Royce
2010: Experyment jako Travis
2011: O północy w Paryżu jako Salvador
2011: Wrecked 


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)